Moje iskustvo s “lijepa.hr” stranicom i prodaju li originalne proizvode po nizim cijenama?

Vjerujem da ste već vidjeli lijepa.hr stranicu, ako ne namjerno, gotovo sam sigurna da ste naišli na njihov sponzorirani ili plaćeni oglas. Kakva je to stranica, zašto su cijene niže, što možete kupiti i prodaju li originalne proizvode, sve to saznajte u nastavku jer sam se potrudila detaljno vam opisati i prikazati.
Odmah na početku, ovaj post nije sponzoriran ni na jedan način niti sam u bilo kakvom suradničkom odnosu s istom, sve je plaćeno mojim novcima, sve sam sama naručila i nitko me nije kontaktirao kako bih napisala ovaj post.

Oko ove stranice i još nekoliko novih koje su iskočile s nižim cijenama, vode se različite rasprave.
Ljudi su sumnjičavi zbog nižih cijena, nisu sigurnu plaćaju li originalne proizvode ili ne.

Moram priznati da sam ja i ja bila jedna od skeptika, no svejedno sam odlučila obaviti nekoliko različitih narudžbi i podijeliti svoje iskustvo s vama.

Dakle, na lijepa.hr stranici možete pronaći zaista svašta. Poznate parfeme i kozmetiku, high end brandove kao i drogerijske brandove. Možda, kao i ja, naiđete na neke za koje niste nikad ni čuli. Stranica prodaje i dekorativnu i preparativnu kozmetiku i čini mi se da su sve cijene malo niže nego što je to na ostalim stranicama.

Ja sam prije par mjeseci obavila svoju prvu narudžbu i naručila nekoliko bocica Revlon Colorstay tekućeg pudera, budući da ga nemam gdje kupiti u svom gradu. Moram napomenuti kako ne posjedujem nijednu bocu pudera osim ovih sa stranice, ali pomno sam ih usporedila sa slikama na netu.

Prva narudžba je prošla u redu, procedura je jednostavna. Na njihovoj stranici izaberete proizvod i stavite u košaricu, na blagajni upišete svoje podatke za dostavu i izaberete način plaćanja.

Možete platiti na nekoliko različitih načina.

Na desnoj strani vam se pojavi detaljan račun, s cijenom proizoda i dostave, s porezom na cijenu proizvoda i s porezom na cijenu dostave. Na kraju, cijena vas izađe gotovo kad da kupujete u trgovini. Da dostava nije toliko skupa, ne biste imali taj dojam.

Nakon narudžbe vam dolazi mail kao neki oblik potvrde i objašnjenja i izgleda ovako:

Na dan isporuke, zovu vas na mobitel iz GLS službe kako bi provjerili jeste li kod kuće, a ujutro, prije nego vas itko nazove, dobijete mail da će vam danas paket biti isporučen.

Zaista nema brige oko dostave.

Druga narudžba je prošla isto kao prva, osim kod dostavljenog proizvoda.
Naime, svi znate da je Revlon davno promijenio formulu pudera, kao i bocicu koja sada ima pumpicu. I dok su mi u prvoj narudžbi došle pumpice, u drugoj narudžbi u kojoj sam naručila puder za normalnu i suhu kožu, došla je stara verzija pudera.

Iznenađena time, ali i neupućena u to prodaju li se još negdje stare verzije, odmah sam poslala mail na njihovu info email adresu i dobila ovaj odgovor.

Inače, dok sam uspoređivala slike s neta sa svojim puderima, primijetila sam da postoji mala razlika, ali ne između mog i ostalih, već između slika na netu. Na nekima postoje natpisi na više jezika, na nekima samo na engleskom. I to je glavna razlika, ostalo je sve isto.
Puder sam već dobro testirala i nisam imala nikakvih negativnih reakcija, s gotovo mjesec dana svakodnevnog korištenja mi se koža počela sušiti, ali to je druga priča.

Usporedila sam i stariju verziju sa slikama s neta i isti su rezultati, slike se razlikuju od boce do boce i zaista mi nije jasno kako je to moguće. Čak i ako pogledate na youtube, primijetit ćete različita izdanja.

Mislim li da su originali?

Pa ja vjerujem da jesu. Dovoljno je da pogledam samo s neke logične strane, zar netko stvarno ima računa krivotvoriti drogerijski brand? Za to još nisam čula. Uostalom, ako sam dobro upućena, “krivotvorene” verzije kozmetike imaju sve isto kao original, ali ipak na kraju negdje piše da nije original, nešto je drukčije, budući da je to zakonom kažnjivo, pa se oni u Kini odmah ograde od toga.

Jeste li naručivali što s ove ili neke druge domaće stranice? Kakva su vaša iskustva?

Pišite mi, xo, M.

You Might Also Like