Najlošiji drogerijski puderi

Danas post koji nimalo nije u ovom veselom duhu. Inače ne pišem baš o proizvodima koji mi se nisu svidjeli, ali u zadnje vrijeme sam imala užasnih susreta s lošim proizvodima, doslovno su se redali, tako da sam se pitala zašto se ti isti proizvodi uopće nalaze na policama. Mogu shvatiti da od pudera za dvadesetak kuna i ne mogu previše očekivati, ali puder koji platim sto kuna ili više, mora biti barem pristojan duže od 10 minuta. Koji su me to puderi razočarali i koje vam nikako ne preporučujem da kupite, pročitajte u nastavku.


Neću puno duljiiti, krenut ću s onim koji me najviše razočarao.

Radi se o Bourjois Air Mat puderu o kojem sam vam pisala recenziju ovdje.
Puder je bio nešto iznad sto kuna i rado sam ga koristila neko vrijeme. U rekordnom roku je on počeo oksidirati toliko da je to zastrašujuće za lice. Oksidacija je išla do prave narančaste boje. I to ne nakon par sati, puder oksidira isti tren čim se suši. Ispod je slika, pa vi procijenite trebate li taj puder na svom licu. Najtužnije od svega je da to nije radio prvih par mjeseci, i ne, nije mu prošao rok trajanja.

Taj puder je bio moj drugi pokušaj s Bourjois, probala sam s Healthy Mix serumom i užasno se razočarala. Jako vodenast puder koji nikako nije dobar za masnu kožu, s mog lica samo sklizne, doslovno. Ne upija mi se, ne blenda, samo se miče. Tu ima i moje krivnje jer se nisam dovoljno raspitala oko ovog pudera. Lisa Eldridge i njezini videi. Haha.

Sljedeći “pozdrav” je Rimmel Stay Matte puder o kojem sam vam pisala recenziju ovdje. Isto mu nije prošao rok trajanja, isto je na početku bilo sve ok, a sada oksidira u neku tamnu narančastu boju koja se onako nekako skori u ljuskice. Mislim, šokirana sam. Ovaj puder je bio ispod 100 kuna, mislim čak negdje oko 50.

Svoju negativnu recenziju L’oreal Infallible Matte puderu sam već dala ovdje.
Valjda mi je to prva negativna recenzija ikad. Ovaj puder mi se užasno zamjerio već na prvo korištenje. Kratki update: idem van, našminkala se, sjela u auto i dečko me čudno gleda. Pitao me što mi je to na licu, ja pogledala u ogledalo, a ono strahota. Puder popucao u neke čudne crte, oksidirao, poludio doslovno. Maloprije sam ga odlučila swatchati za vas i istresem ga na ruku, a u njemu se nekako razdvojila voda i pigment. I sad je mjesto na ruci gdje je bila ta “voda” ljepljivo, a puder nikako da se osuši. Sejj vooot.

Posljednji puder vjerojatno i nije toliko loš sam po sebi, nego jednostavno meni nije sjeo na lice, nije mi se svidio njegov suhi završetak. Ali njemu sam jedinom spremna dati još jednu priliku, jer je već dosta prošlo otkako sam ga probala i sjećanje mi je već onako loše. Znam da mi se nije svidio i zato ga više nisam koristila. Aha, da, radi se o Maybelline Affinitone puderu.

Ovako izgledaju swatchevi tih pudera na ruci nakon što su se osušili. Imajte na umu da bih ja trebala ove nijanse sve moći nositi na svojoj svijetloj koži. Dakle, kupila ih u najsvijetlijoj nijansi i oni su oksidirali u ove smeđe što ih vidite.

Nemam namjeru pisati loše recenzije, ne volim pljuvati po nečijem trudu i radu, ali ovo je stvarno bilo previše. Nedavno mi je i kolegica kupila Avonov puder i poslala sliku gdje očigledno oksidira za nekoliko nijansi. Što radite, ljudi??? I onda se mi čudimo kad netko hoda kao naranča okolo u 12. mjesecu.

Pišite mi u komentarima koji je vama najgori puder koji ste probali i koji je najbolji. Također, pišite mi svoja iskustva s ovim puderima. Ovo je moje mišljenje i iskustvo i nadam se da vama ipak neki odgovaraju. Nažalost, ova me oksidacija nekako navela u to da sumnjam.
Zanima me i o čemu biste voljeli čitati u ovo predblagdansko vrijeme, koje vas teme zanimaju, želite li od mene neke blagdane na blogu?
Uskoro će biti i nekih novosti, pa svakako posjetite povremeno moju facebook i instagram stranicu.

Puse svima, xo, M.

You Might Also Like